Insurance Europe objavio godišnje izvješće 2023.–2024. - Globalni trendovi i ključna pitanja industrije osiguranja

13.06.2024.
Insurance Europe, krovna organizacija za osiguranje i reosiguranje u Europi, objavila je tradicionalno godišnje izvješće za 2023.-2024. Najnovije izvješće analizira globalne trendove na tržištu osiguranja te nudi pregled stajališta europske industrije osiguranja o ključnim pitanjima i razmatra različite teme koje značajno utječu na sektor.

Jedno od središnjih pitanja u izvješću je regulativa, uz ozbiljno upozorenje kako aktualne regulative koje zanemaruju specifičnosti osiguranja mogu ugroziti sposobnost osiguratelja da učinkovito služe klijentima, kompanijama i društvu općenito.

Godišnje izvješće za 2023.-2024. je digitalno i interaktivno, nudeći niz članaka i analiza vodećih stručnjaka iz industrije osiguranja o različitim područjima, uključujući unapređenje održivosti i uključivosti, poboljšanje regulative, zaštitu potrošača, digitalizaciju, reviziju Solventnost II direktive, primjenu umjetne inteligencije i uloge osiguratelja u zaštiti od cyber rizika.

Cjelovito godišnje izvješće Insurance Europe za 2023.-2024. dostupno je za pregled i preuzimanje na poveznici: https://reports.insuranceeurope.eu/annual-report-2023-2024  Ispišite stranicu